Happy home - Romantisch wonen

Romantisch Wonen

Een vrouwelijke stijl die zich kenmerkt door Parijse elegantie, invloeden uit de jaren 50 en een vleugje Rococo. De vormen zijn krullerig en soms een beetje over de top. Het kleurenpalet bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten. Frisse zandkleuren met accenten in hard roze, mint of paars. Vul dit aan met glanzend brons, koper en zilver en zorg zo voor een romantische sfeer in je woonkamer.




Stoer versus vrouwelijk

Romantisch wonen is vrouwelijk. Decoratief met een twist. Gordijnen en meubelstoffen zijn bij voorkeur in zachte, lichte pasteltinten. Gecombineerd met een houten planken vloer krijgt de woonkamer zijn eigen uitstraling. De materialen zijn stoer linnen en grove breisels. Natuurlijk en landelijk.


Antieke pronkstukken

Fotolijstjes en koperen accessoires zijn een echte must in deze stijl! Gebruik bloemendessins en decoratieve accessoires om de stijl echt af te maken. Combineer oude en nieuwe accessoires; bijvoorbeeld een oud bijzettafeltje met een moderne kandelaar. Antieke accessoires en pronkstukken zorgen net voor dat beetje meer luxe.
De muur behangen? Kies voor natuurlijke motieven met vogels, takken of bloemen. Of ga voor één lichte tint. Op deze neutrale wand kan je de mooiste schilderijen kwijt. Of hang fotolijstjes in verschillende groottes bij elkaar. Lijsten van robuust hout of met gouden randjes zorgen voor de warme uitstraling.


Kandelaar koper, Bloomingville schapenvel, HK Living hanglamp, bijzettafeltje, Pols Potten bijzettafeltje, geurende stompkaarsen

Zelf een vleugje romantiek aan je interieur toevoegen?

- Grote koperen lampen zijn de blikvangers van je interieur. Ze brengen net dat beetje meer warmte.
- Ga eens langs bij de kringloop. Oude antieke vaasjes vul je met mooie roze gekleurde bloemen.
- Of ga op zoek naar een chesterfield bank. Een tijdloze klassieker! Een gecapitonneerde rugkussen geeft de bank een chique uitstraling.


0 reacties:

Een reactie posten

 

Happy Portfolio

Happy Instagram

Happy Facebook

Happy Posts

Happy Blogsociety

BlogSociety